Десетки тела  са открити в жилищните квартали на Бородянка, съобщи

...
   Десетки тела  са открити в жилищните квартали на Бородянка, съобщи
Коментари Харесай

Бородянка и Мариупол могат да се окажат още по-големи касапници и от Буча

   Десетки тела  са открити в жилищните квартали на Бородянка, заяви украинският основен прокурор Ирина Венедиктова. Подозренията са, че Бородянка и Мариупол могат да се окажат още по-големи касапници и от Буча. 

„ Двадесет и шест тела бяха открити единствено от руините на два жилищни блока “, написа Венедиктова във Facebook. Колко още мъртви ще бъдат открити в града северозападно от Киев е „ невероятно да се планува “. След като съветските сили напуснаха мястото, стартира поетапно почистване на отломките, търсят се оживели жители.

Преди началото на войната в Бородянка са живеели към 13 хиляди души.

Там няма военни обекти, „ единствената им цел беше цивилното население “, споделя основният прокурор на Украйна. Според  Венедиктова съветската войска е употребила неразрешените касетъчни бомби и реактивни системи за залпов огън и става дума за военно закононарушение, като доказателствата " са на всички места ". 

Украинският президент Владимир Зеленски също дефинира обстановката в Бородянка след изтеглянето на съветските войски като опустошителна.  " Много по-голям смут " от Буча, който беше завзет от украинската войска преди няколко дни, сподели Зеленски във видеообръщение към сънародниците си в четвъртък. „ Там има повече жертви на съветската окупация. “

" Почти на всяка улица гледката е като тази в Буча - цялостно е с тела на цивилни хора. А какво ли ще се случи, когато светът научи истината за действията на съветската войска и в Мариупол? Навсякъде, където са били съветските окупатори, са осъществени едни и същи жестокости ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Засега информацията не може да бъде тествана самостоятелен,  украинската гражданска отбрана търси оживели и жертви от сряда.

Малко откакто стана прочут петият огромен пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, Зеленски прикани за още по-строги наказания. Санкциите, които в този момент са наложени, към момента не са задоволителни, с цел да спрат Русия и да сложат завършек на войната, сподели президентът. В същото време той изиска оръжия за страната си, " с които можем да победим на бойното поле ". Това ще бъде най-силната глоба против Русия.

Зеленски сподели, че въоръжените сили на страната му към момента вършат всичко допустимо, с цел да отхвърлен офанзивата на съветските войски в Донбас. Руските елементи там се активизираха и получиха подкрепление от нови сили от Русия.

Според украински източници през вчерашния ден ракетна офанзива на съветските сили е блъснала инфраструктурни уреди в Одеска област в южната част на страната. Това оповестява и уеб сайтът " Украинска истина ". Ракетната офанзива е осъществена от морето. Очакват се детайлности за точните цели и вредите, породени от случая.

Вчера стана ясно, Федералната разследваща работа на Германия (BND) разполага с  нова " потискаща " информация за зверствата, осъществени от съветските военни в Буча. Според " Шпигел ", външното разузнаване е прихванало радиосъобщения от руснаци, които разискват убийствата на цивилни в град Буча.

демонстрират, че изтезанията на цивилни не са нито инцидентни дейности, нито ексцесии от страна на обособени бойци. Материалът е илюстрация, че руснаците в Буча разискват зверствата като част от ежедневния си живот.

Това значи, че убийствата на цивилни са станали част от тактиката на съветските военни и са парче от по-голяма тактика за всяване на боязън и практикуване на гнет над цивилното население за задушаване на съпротивата.

       
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР